sábado, 11 de mayo de 2013

ETAPES DEL DIBUIX INFANTIL

El grafisme passa per diferents etapes evolutives en les quals l’infant va adquirint cada vegada més habilitat manual fins arribar a dominar el traç de l’escriptura que va juntament lligada al desenvolupament psicomotor.
Segons V. Lowenfeld hi ha dues grans etapes evolutives, l’etapa del gargot, i l’etapa preesquemàtica, que va dels 18 mesos fins als 7 anys. 
Concretament parlaré de l’etapa preesquemàtica, que va dels 4 als 7 anys.
En aquesta etapa l’infant crea conscientment formes que tenen alguna relació amb el món que l’envolta. Els traços i els gargots són controlats i fan referència a objectes visuals.
El primer dibuix a ser reconegut normalment és la figura humana, que es dibuixa amb un cercle que representa  una cara (amb ulls, nas i boca) i dues línies verticals que representen les cames. Aquestes figures reben el nom de capgrossos.
Desprès els capgrossos es van tornant més elaborats amb la incorporació dels braços, i posteriorment una rodona entre les cames que representarà la panxa. Cap als 6 anys l’infant ja fa la figura humana elaborada detalladament, i on també incorporarà altres representacions com arbres, cotxes, cases, etc.
Capgròs, cap als 4 anys - Etapa preesquemàtica

Figura humana, cap als 5 anys


Dibuix amb tota mena de detalls, cap als 6 anys




No hay comentarios:

Publicar un comentario